Студијска посјета компанији Мтел

На основу активности предвиђених Споразумом о пословно-техничкој сарадњи између Природно-математичког факултета и компаније Мтел, студенти Студијских програма Математика и информатика и Техничко васпитање и информатика су 11. априла посјетили просторије компаније.
Студенте су топло дочекале колегинице из Сектора људских ресурса, Јелена, Свјетлана и Тијана, након чега су студенти присуствовали презентацијама које су одржали водећи инжењери: Борис Бардак, главни инжењер за администрацију система, Зоран Стоиљковић, главни инжењер за планирање и реализацију ИКТ сервиса и Синиша Рољић, главни инжењер за пословну аналитику. Студенти су имали прилику да се упознају са модерним технологијама које Мтел користи за похрањивање података у виртуелном окружењу, могућностима које нуди HUAWEI CLOUD систем, те да сазнају више о системима за аналитику података.
При крају посјете, студенти су посјетили сервер сале, гдје су имали прилику да на лицу мјеста, у директним разговорима са инжењерима сазнају више појединости о администрацији и управљању овим системима.
Након ове посјете, отворене су могућности даље сарадње, које подразумијевају реализацију студентске праксе у компанији Мтел, практичне радионице, организовање нових посјета са циљаним групама студената, реализацију заједничких семинара итд.

Студенти заинтересовани за праксу ће моћи да се за више информација распитају путем адресе praksa@mtel.ba

Захваљујемо се компанији Мтел на гостопримству и позивамо их на узвратну посјету!

Више фотографије погледајте у галерији.