Завршени Трећи семинар за професоре и Прва ревијална радионица за ученике

Иако је прољећни распуст за ученике, наставнике и професоре већ почео, у Амфитеатру Природно-математичког факултета је данас био радни дан. Док су улицама нашег града данас трчали полумаратонци, у згради нашег факултета главна тема је поново била – математика.
Уз подршку Министарства просвјете и културе, Републичког педагошког завода и Града Бања Лука, Студијски програм Математика и информатика и Друштво математичара Града Бања Лука су организовали трећи по реду семинар за наставнике и професоре математике и информатике и прву ревијалну радионицу за надарене ученике – математичке таленте.
Том приликом, у госте смо позвали наше драге пријатеље из Новог Сада и чланове србијанског тима који припрема српске математичке олимпијце: проф. др Бојана Башића и проф. др Бориса Шобота. На семинару за наставнике, Бојану и Борису су се придружили и наши искуснији професори Ђура Паунић и Милан Јањић.
Како смо већ и навикли, у угодној и радној атмосфери, учесници семинара су имали прилику да чују четири занимљива предавања, док су ученици у исто вријеме радили такмичарске задатке са професорима – предавачима.
Учесници семинара су по завршетку предавања добили сертификате за учешће, који заједнички додјељују Друштво математичара, Републички педагошки завод и Природно-математички факултет.
Како је и на самом отварању семинара нагласио директор Републичког педагошког завода др Предраг Дамјановић, стручно усавршавање наставника и рад са талентованим ученицима је један од приоритета образовних власти. Г-дин Дамјановић је нагласио да и у наредном периоду рачуна на уску сарадњу са Природно-математичким факултетом и Друштвом математичара Града Бања Лука, која се прије све односи на подршку у организовању већ започетих активности, одржавању семинара за наставнике и раду са талентованим ученицима, али и организацију математичких такмичења.