Учешће Студијског програма математика и информатика на Фестивалу науке 2024.

Студијски програм Математика и информатика је успјешно је учествовао на Фестивалу науке 2024, одржаном 23. и 24. маја. Током ова два дана, наши студенти  су приказали разноврсне математичке експонате који су одушевили посјетиоце свих узраста.

Посјетиоци фестивала су имали прилику да уживају у занимљивим математичким играма и изазовима попут слагања танграма, ханојских кула, занмиљивог доказа Питагорине теореме, те многим другим интерактивним активностима. Ове активности су не само забавиле, већ и едуковале посјетиоце, пружајући им дубљи увид у  занимљив свијет математике и информатике.

Посебну захвалност дугујемо нашим колегама и студентима који су својим трудом и ангажовањем омогућили да овај догађај буде изузетно успјешан. Координатори испред нашег студијског програма Бојан Николић, Сара Кољанчић и Миа Јотановић, заједно са студентима Глигоријем Алексићем, Иреном Суботић, Мајом Малићевић, Јованом Борјанић, Анђелом Лалић, Веселком Ђукић, Теодором Лукић и Петром Милановићем, дали су велики допринос успјешном учешћу нашег студијског програма на фестивалу.