Успјешно реализована стручна пракса

Студенти IV године информатичког смјера су у склопу обавезног предмета Стручна пракса у зимском семестру школске 2022/2023. године имали неколико активности.

Главни дио стручне праксе су обавили у компанији м:тел у периоду 24. октобар – 4. новембар. У склопу праксе студенти су имали прилику да се упознају са модерним аспектима области аналитике података (Big Data концептима, Data Warehousing и Business Intelligence технологијама), као и да осјете радну атмосферу једне велике компаније. Мало детаљније о реализацији праксе можете прочитати на линку.
Овом приликом се захваљујемо компанији м:тел на још једној успјешној сарадњи,  њиховим инжењерима на  спремности да са нашим студентима подјеле своја знања  и свим колегама, који су учествовали у организацији праксе на залагању.

Студнети на пракси у м:тел-у

Поред боравка у компанији м:тел, студенти су посјетили још двије ИТ компаније са сједиштем у Бањој Луци.

Компанију Antecna су посјетили 16. новембра и имали су прилику да се упознају са запосленима и производима ове компаније. Док су 30. новембра имали прилику да се упознају са технологијама које су заступљене у компанији assioso.

Посјета компанији assioso
Посјета компанији Antecna

 

 

 

 

 

 

 

 

Пракса и посјете су реализовани на основу потписаних споразума о сарадњи, који постоје између наведених компанија и Природно – математичког факултета. Овом приликом се још једном захваљујемо сви компанијама на реализованој сарадњи и надамо се да ћемо тако наставити и у будућности.

Студнетима честитамо на успјешно реализованој стручној пракси.

Предметни наставник
доц. др Милана Грбић