Потписана сарадња са компанијом ElevateBits d.o.o.

Представници Природно-математичког факултета и домаће ИТ-компаније ElevateBits d.o.o. потписали су оквирни споразум о сарадњи, чиме су се отворила још једна врата за ближу сарадњу између наше образовне институције и привредног сектора.

Професор др Радослав Декић, декан Природно-математичког факултета, изразио је задовољство и ентузијазам поводом овог партнерства. ElevateBits d.o.o., коју је представљао г. Славиша Дојчиновић, директор, такође је истакао значај оваквих повезивања, имајући у виду да дати оквирни споразум омогућује различите области сарадње, укључујући могућност стажирања за студенте, заједничке пројекте и истраживања, као и размјену наставног особља и индустријских стручњака.

Од ове иницијативе се очекује да донесе многе предности, укључујући бољу припрему студената за посао, иновативне производе и услуге, као и усмјеравање образовних програма према захтјевима тржишта. Можемо казати да је ово још један примјер успјешног спајања академске експертизе и индустријске изврсности, стварајући окружење гдје знање и иновације могу процвјетати. Учесници су оптимистични да ће ова сарадња бити почетак многих успјешних и иновативних пројеката у будућности.