Konferencija „Leaders of Tomorrow – Lideri budućnosti“

Fondacija budućnosti u BiH sa ponosom najavljuje konferenciju „Lideri Budućnosti 2024“ koja će se održati 12. jula 2024. godine na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci. Cilj konferencije je osnaživanje mladih kroz inspirativne govore i razmjenu znanja sa uspješnim profesionalcima.
Govornici:
  • Dr. Marko Đukanović, Ph.D. Višestruko nagrađivan istraživač, Prirodno-matematički fakultetu u Banjoj Luci.
  • Dr. Nemanja Koljančić, Ph.D.: Naučni istraživač analitičke hemije na Slovačkom tehnološkom univerzitetu.
  • Lejla Iriškić: Uspješna inženjerka elektronike i hardvera u kompaniji Apple, sa bogatim iskustvom u dizajnu integrisanih sistema i kola.
  • Dr. Mladen Veletić: Istaknuti istraživač na NTNU i Univerzitetskoj bolnici u Oslu, autor više od 40 akademskih radova iz oblasti inženjeringa komunikacija, bioinženjeringa i medicine.
  • Dr. Vladana Grabež, Ph.D.: Istraživačica u nauci o hrani, zaposlena u Fiskå Mølle, norveškoj kompaniji za proizvodnju hrane za životinje.

Pored gore navedenih, pojaviće se i druga zvučna imena u svijetu nauke i privrede. Tokom konferencije, biće organizovan ekspo (expo), gdje će studenti, kompanije i druge neprofitne organizacije imati priliku da izlažu svoje projekte i ostvaruju korisne kontakte.

Više informacija o konferenciji, kao i detaljan program, možete pronaći na ovom linku.

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je potrebno da se registrujete putem linka.