Успјешно реализована стручна пракса у љетњем семестру

Студенти IV године информатичког смјера су у склопу обавезног предмета Стручна пракса у љетњем семестру школске 2022/2023. године имали неколико активности.

Први дио обавеза за стручну праксу су обавили у компанији  Lanaco у периоду 6. – 10. марта. Пракса је реализована при AI/ML лабараторији, а током праксе студенти су се упознали са концептима deep learning-a. Поред студената информатичког смјера, на пракси су учествовали и студенти треће и четврте године општег и наставног смјера. Мало детаљније о реализацији праксе можете прочитати на линку.

Преостале обавезе око праксе студенти су обавили у различитим компанијама. Теодора, Јована, Саво и Урош су постали практиканти компаније Antecna, у којој су радили на развоју веб апликације за потребе психолошког савјетовања студената при Филозофском факултету.

Тања, Јелена, Анел, Богдан и Александар су боравили у компанији Syrmia, у периоду од 27. марта до 7. априла. На пракси у компанији Syrmia су се упознали са развојем софтвера по V моделу, Bazel build sistem-има и ELK stack-ом.

Милица је преостале обавезе око праксе обавила у Addiko банци, усавршавајући знање о математичком и статистичком моделовњу при процјени кредитног ризика.

Праксе су реализоване на основу потписаних споразума о сарадњи, који постоје између наведених компанија и Природно – математичког факултета. Захваљујемо се свим компанијама на успјешној сарадњи,  њиховим запосленима на спремности да са нашим студентима подјеле своја знања  и свим колегама, који су учествовали у организацији праксе на залагању и труду. Надамо се да ћемо тако наставити и у будућности.

Посебну завалност дугујемо нашим колегама, бившим студентима СП Математика и информатика, данас запосленима у наведеним компанијама – Дарку Маринковићу, Јелени Мијатовић, Лејли Хаирић, Вукашину Црногорцу и Владимиру Телебаку на помоћи око реализације праксе.

Студнетима честитамо на успјешно реализованој стручној пракси.

Предметни наставник
доц. др Милана Грбић