Mанифестација Дани математике 2018.

Студијски програм Математика и информатика у  сарадњи са Министарством за науку и технологију Владе Републике Српске је и ове године организовао манифестацију Дани математике 2018.

Манифестација је одржана14. и 15. маја. Првог дана смо организовали стручно-популарна предавања у амфитеатру Природно-математичког факултета. Домаћи и гостујући предавачи су испричали веома занимљиве математичке приче, а многобројна публика у амфитеатру је била одушевљена ентузијазмом који су нам донијели наши гости из Београда и Новог Сада: проф. др Раде Живаљевић, проф. др Бојан Башић и доц. др Александар Картељ. Уз њих је и наш колега, проф. др Владимир Јовановић, својим изврсним предавањима дао велики допринос квалитету саме манифестације.

Другог дана манифестације смо се преселили у Дому омладине, гдје смо ученицима основних и средњих школа, њиховим наставницима и родитељима приказали велики број математичких експоната, мозгалица и других занимљивости. Одржано је и неколико квизова, а најуспјешнији ученици су награђени разним наградама: оловкама, мајицама, меморијским стиковима и медаљама.

 

Још вијести можете прочитати и на facebook страници.