Завршени Дани математике 2018 – захвалница

Драги студенти, професори, асистенти…

Иза нас је још једна манифестација Дани математике. Пуно тога имам да кажем, пуно је особа које  желим да похвалим, пуно је институција и појединаца којима хоћу да се захвалим. Осјећај који ме испуњава због успјешно реализоване наше манифестације Дани Математике може се поредити само са оним лијепим, најљепшим осјећајем који смо сви пуно пута осјетили након успјешно положеног тешког испита. Осјећајем који нам говори да смо урадили нешто добро и корисно, нешто на шта требамо и морамо да будемо поносни.

Прије свега, желим да се захвалим Министарству науке и технологије Републике Српске, за велику подршку и бесконачно разумијевање наших потреба, захтјева и сугестија. Желим да се захвалим и нашим предавачима, професорима Радету Живаљевићу, Владимиру Јовановићу, Александру Картељу и Бојану Башићу на изврсним предавањима која су одржали у понедјељак. Захваљујем се и управи нашег Факултета, Декану проф. др Горану Трбићу, продеканима проф. др Душку Јојићу и проф. др Радославу Декићу за подршку у организацији манифестације. Захваљујем се и свим ученицима основних и средњих школа Републике Српске који су нам послали своје плакате са најљепшим математичким причама, као и свим посјетиоцима наше манифестације.

Ако постоје ријечи којима се може исказати бесконачна захвалност, те бих ријечи употријебио да се  захвалим мојим драгим асистентима: Милани, Татјани, Сари, Бојану, Милану и Владану. Убијеђен сам да су сви студенти нашег одсјека, али и сви други наставници и студенти ПМФ-а препознали ту енергију која је моје драге колеге асистенте носила претходних два мјесеца, енергију коју могу имати само они који воле математику и који живе за математику. Наше опредјељење и наша воља, наша спремност и наша мисија да математици вратимо ону важност и оно мјесто које она заслужује ће, надам се, омогућити свим будућим генерацијама математичара да наставе нашим путем и да кроз своје професионално опредјељење наставе да афирмишу математику.

Посебно мјесто у овом свечаном посту посвећујем армији наших волонтера. Овим путем ћу се, неформално, а сутра (сриједа) на сједници Научно-наставног вијећа ПМФ-а и службено захвалити нашим волонтерима на невјероватној снази, вољи, преданости, одговорности, стручности и ентузијазму које су показали у току организације и саме реализације Дана математике.

Након што средимо ове почетне утиске, објавићемо стотине лијепих фотографија, још понеку лијепу причу и планове за наредни период.

доц. др Драган Матић