Меморандум о разумијевању са организацијом Save the Children

У четвртак, 14. фебруара, је у Деканату Факултета потписан Меморандум о разумијевању између Природно-математичког факултета и невладине организације Save The Children за Сјеверозападни Балкан. Наш факултет и организација Save The Children ће сарађивати у реализацији пројекта Enable BiH, који има за циљ јачање образовања из области СТЕМ дисциплина у нашој земљи.

На факултету ће бити оформљена СТЕМ учионица, која ће бити опремљена најсавременијом опремом за наставу и истраживање из области природних наука. У оквиру пројекта, у наредном периоду ће Природно-математички факултет учествовати у низу активности које имају за циљ успостављање јаче сарадње између Факултета, основних и средњих школа, као и приватних компанија.

Потписивању Меморандума су испред Факултета присуствовали Декан, проф. др Горан Трбић, Продекан за наставу, проф. др Радослав Декић и Шеф Студијског програма Математика и информатика, проф. др Драган Матић. Меморандум је испред организације Save The Children потписала директорица за Сјеверозападни Балкан, гђа. Андреа Жеравчић, уз присуство гђе. Фатиме Смајловић, директорице развоја и квалитете програма.