М:тел љетна академија за студенте ИКТ усмјерења: Пријави се на праксу у августу

Ове године компанија м:тел по први пут организује љетну академију у којој ће студенти електротехничких факултета имати прилику да упознају пословне процесе и технологије, осјете тимски дух и увиде разлику између академског и професионалног рада.

Програм м:тел љетне академије обухвата области из свијета технологија које су изузетно атрактивне на тржишту рада за будуће инжењере. Студент бира једну од понуђене четири области праксе а након тога се формирају групе које ће уз подршку ментора сарађивати тимски, јер су задаци унутар програма праксе повезани и чине дио реалних процеса који се дешавају у пословном амбијенту компаније. Досадашња позитивна искуства студената који су обавили праксу у м:тел-у потврђују да је организовање праксе значајно за студенте јер им омогућава увид у пословни амбијент и савремен свијет технологија, чиме су спремни за тржиште рада по завршетку студија.

Реализација праксе је планирана за август 2024. године а пријаве трају до 15. јуна 2024. године. Пријавити се могу студенти факултета ЕТФ Бања Лука, ЕТФ Источно Сарајево, ФЕТ Тузла, ПМФ Бања Лука или ФТН Нови Сад. Више информација о самој пракси и начину пријаве пронађи на сајту: www.mtel.ba/praksa Компанија м:тел наставља да пружа подршку и улаже у развој и образовање будућих стручних кадрова којима су врата њихове компаније увијек отворена.